Pleisteren is meer dan een vak, het is een kunst op zich.
Elke dag opnieuw zetten wij ons ten volle in om een hoge afwerkingskwaliteit na te streven, zodat u als klant uiterst tevreden bent.
Hoe gaan we te werk?
Beschermen
Bij aankomst op een werf starten we steeds met het zorgvuldig afdekken en beschermen van de reeds aanwezige waardevolle materialen. De vloer of chape wordt afgedekt, APU stopprofielen worden tegen de ramen geplaatst zodat deze niet beschadigd geraken tijdens onze werken, ramen worden afgeschermd met plastiekfolie, ...
Voorbereiden
We hechten veel belang aan het correct uitmeten en plaatsen van onze hoekprofielen, zodat we een uitermate strak en vlak eindresultaat bekomen.
De te bepleisteren wand of het plafond wordt onder de loep genomen, zodat we een geschikte anti-zuig of hechtprimer kunnen adviseren.
Zo zullen we bij renovatieprojecten eerder een hechtprimer gebruiken, die lijm bevat zodat de nieuwe pleisterwerken opnieuw een goede hechtbasis krijgen.
Voor poutrels kiezen we voor een speciale metaalprimer (metaldeck), net als voor roetmuren een speciale roetprimer voorzien wordt.
U mag ervan uitgaan dat we enkel werken met A-merken en houden ons geïnformeerd over de nieuwste producten en technieken in de sector.
De aansluiting tussen ramen en spouwisolatie wordt bekeken en waar nodig isoleren we dit bij.
Pleisteren
Met precisie en het nodige oog voor detail werken we uw muren en/of plafonds af.
De pleister wordt machinaal op de muur gespoten. We werken met een spuitinstallatie aangesloten op een silo waarin de gips zit opgeslagen. Dit geeft als grote voordeel dat we volledig stofvrij kunnen werken. Uiteraard kunnen we bij kleine renovatiewerken, ook handmatig de gips aanbrengen.
Vervolgens wordt dit manueel afgewerkt zoals u het wenst: glad en strak, volledig schilderklaar of een ideale startbasis voor het plaatsen van tegels. Ook puddingbezetting behoort ook tot onze mogelijkheden.
Dit afwerken is best een arbeidsintensieve taak:
Met de duimrij trekken we de bezetting al in de juiste vorm.
Dan gaan we over naar de scherpe rij waarmee we het geheel verfijnen en controleren. Hierbij gebruiken we ook altijd onze waterpas om na te kijken of onze muren in lijn en loodrecht staan.
Vervolgens worden de muren bewerkt met het paletmes. Hier kunnen we de laatste oneffenheden mee wegwerken. De muren worden lichtjes bevochtigd, waarna we ze kunnen glad polieren
Na enkele dagen worden alle muren en/of plafonds nog eens herbekeken en bijgepolierd, waardoor de muren gevoelig gladder zullen aanvoelen.
Opruimen en afvoeren
Tot slot wordt al het afdek- en beschermmateriaal opgeruimd en afgevoerd. Daarna steken we de moppen bepleistering los en keren deze zorgvuldig op. We zorgen ervoor dat we uw woning netjes achterlaten.
Voor de afwerking van natte ruimtes (badkamers, douches, kelder…) adviseren we een cementpleister, die bestendig is tegen vocht en water. Standaard bepleistering op basis van gips is niet waterbestendig, waardoor tegels zouden kunnen loskomen of vocht in de muur zou kunnen trekken.
Constructies met hout (dakspanten, onder traphal, …) werken we graag voor u af met stucanet. Dit is een goede drager voor pleister, waardoor we ook deze ruimtes schilderklaar kunnen afleveren.
Informeer naar onze mogelijkheden om uw woning verder af te werken met gyplat of gyproc. Deze materialen dienen als een perfecte ondergrond voor pleisterwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afwerking van uw inbouwtoilet, al dan niet geïsoleerde wanden en/of plafonds.